MovSer

All about movies and series

Anmeldelse: Dracula Anmeldelse: Dracula
Dracula er rigtig god serie, hvor det moderne møder det klassiske. Anmeldelse: Dracula

Hvis du ikker har set Dracula endnu, så læs med her. Miniserien har allerede været 3 uger på Netflix, og alle er faldet bagover i begejstring for Claes Bang i rollen som Dracula. Mange kalder ham endda den næste James Bond. Men Dracula er meget mere en en fantastisk skuespiller præstation fra Claes. Det er en serie fyldt med humor, gys, en spændende historie, prisvindende skuespiller præstationer og ikke mindst en rigtig flot produktion.

Plot
Draculas rejse starter i middelalderens Østeuropa, hvor han lever i hans mystiske slot i Transylvanien. Her kæmper han for at blive stærk, men møder stor modstand fra Van Helsing, der er har brugt mange år på at studere det okkulte. Miniserien fortsætter med at fortælle om hans rejse til London, og hvordan han kæmper mod Van Helsings efterkommere.

Der er mange plot twist og masser af mystik hele vejen igennem. Vi kender alle de klassiske vampyr historier, det er Dracula ikke. Det er en moderne miniserie krydret med det bedste fra gamle gyserfilm. Det er i høj grad en film præget af humor, omend det er en morbid humor. Og det skal i høj grad tillægges Claes Bang, der er perfekt i rollen som den blodsugende vampyr Dracula.

Desværre er det kun en miniserie i tre episoder. Det betyder også at historien flyver afsted. Det fungerer godt i afsnit et og to, men selvom man har forsøgt at indsnævre springet fra afsnit to til tre på en god måde, så bliver det desværre for langt. Jeg tror serien kunne have blevet en international succes, med mange sæsoner, hvis man havde givet historien mere til til at udvikle sig.

Moderne møder klassisk
Det glæder mig hver gang, at jeg kan se at der er taget nogle krystalklare stilistiske valg. Det er en moderne serie, men gysene er i høj grad inspireret fra klassiske gyserfilm. Det betyder også at, hvis du er forvent med flot CGI, så vil du undre dig over at det mange gange ser amatøragtigt ud.

Men det er ikke. Det er enormt velproduceret og tydeligt at se at de valg, som der er taget er beviste. Nogle af de scener som de har produceret vil jeg mene er langt mere komplekse od udfordrende end at lave lidt CGI. Instruktørerne har dykket ned i kisten og støvet de gamle tricks af.

Konklusion
Dracula er en rigtig god serie. Den scorer ikke topkarakter, men kommer rigtig tæt på. Den forbliver på en fire fordi serien desværre i nogle tilfælde ikke får plads til at udvikle sig. Havde der bare været seks afsnit i stedet for tre, så tror jeg at serien havde scoret topkarakter.

Dracula er en perfekt blanding af gys, humor, moderne film og klassiske virkemidler. Du skal ikke være bekymret for at få mareridt. Den er ikke uhyggeligt, og det er ikke meningens at den skal være det. Dracula har aldrig været en ægte gyser. Det har altid været ‘over-the-top’, lidt tragikomisk og fyldt med humor.

Super underholdning til søndag eftermiddag, og flot håndværk der omhyller dig i Draculas univers.

Se den på Netflix nu!

Spread the love

Anders

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.