MovSer

All about movies and series

Anmeldelse: La Casa de Papel sæson 4 Anmeldelse: La Casa de Papel sæson 4
Bare stop med at se videre efter sæson 1 og 2. Anmeldelse: La Casa de Papel sæson 4

Fænomenet, der floppede i Spanien, men blev opkøbt af Netflix og blev et internationalt monsterhit fortsætter. Er det godt? Ja og Nej. La Casa de Papel er den mest sete internationale serie på Netflix. Uden nogen markedsføring eksploderede sæson 1 og 2 og gjorde relativt ukendte spanske skuespillere til verdensstjerne.

Netflix fik dollartegn i øjnene, kastede et gigantisk budget efter seriens skabere og bestilte flere nye sæsoner. Så hvordan genstarter man en serie, der allerede er afsluttet? Man starter forfra under præmissen, at det hele er nyt, men faktisk er det bare det samme.

Hverken sæson 3 eller nu sæson 4 er på nogen som helst måde nyskabende. Det er sæson 1 og 2 om igen. Skaberne bag serien påstår de er uforudsigelige, og at ingen karakterer er sikre på at overleve ligesom i Game of Thrones. Men har du bare lidt hjerne, så kan du se alle twist komme flere afsnit i forvejen.

Fjerde sæson pumper den samme historie ud igen

Præmissen for at genstarte serien i sæson 3 var at redde Rio, som var blevet fanget af de spanske myndigheder og tortureret. Hvordan gør man så det? Jo El professor, Tokyo, Denver, Nairobi og alle de andre plus et par nye bynavne laver et nyt kup, der er næsten et identisk med det første.

I sæson 4 er alle karakterer, så samlet i den spanske nationalbank, mens de stadig er i gang med et kup. Historien er desværre langtrukket og alt bliver skåret ud i pap for dig. Du behøver faktisk ikke tænke selv. De prøver at chokkerer dig, men 3 sekunder efter afslører skaberne deres eget fup.

Skaberne bag serien praler i en dokumentar om serien, at de skriver ”in-the-moment”. Altså manuskriptet for afsnit 2 er ikke færdig mens de filmer afsnit 1. Og værre bliver det, da de først leverer manuskripter dagen før, at nogle scener skal filmes.

De kalder det en dynamisk arbejdsmetode, hvor de bedre kan tage beslutninger og levere den bedste serie. Jeg mener, at det er sjusk og dårlig planlægning. Det ses nemlig tydeligt i produktionen, som mangler originalitet i forhold til de første to sæsoner, samt enormt mange huller og ligegyldige handlinger. Man skulle måske overveje at skrive lidt mere på forkant og have en bedre fornemmelse for handlingen.

Hvad gør de så godt?

På trods af en uoriginal historie, så har de faktisk formået at skabe nogle enormt interessante karakterer. Det redder virkelig serien og gør den interessant. Du føler med karaktererne, hvis aktioner er utroligt realistiske taget i betragtning af et det er en action-serie – de agerer som mennesker.

Det er ikke bare rå action, men en følelsesbombe, der rammer dig lige i hjertet. Selv karakterer, som du burde hade føler du sympati for. Grundlaget for dette blev skabt i sæson 1 og 2, men mest af alt vil jeg give kredit til de enormt dygtige spanske og latinamerikanske skuespiller. De viser virkelig at de har niveau til den internationale top-scene.

Konklusion

Hvis det stod til mig, så skulle der aldrig have været produceret mere end 2 sæsoner. Serien var perfekt, og den havde en god afslutning. Men nu, hvor vi endelig får mere af noget som vi alle elsker, så er det ærgerligt, at de ikke holder niveau.

Er det værd at se? Ja. Er det godt? Ikke altid. Nyd La Casa de Papel og lad være med at blive skuffet, når du indser, at du ser en genudsendelse af sæson 1 og 2. Du får trods alt action i topklasse, gode karakterer og flot cinematografi.

Jeg havde enormt svært ved at bedømme sæson 4, men jeg ender på en 3 stjerne. Andre dage kunne det have været 2 eller 4 og hvis jeg ser det igen, så har jeg nok en ny holdning. Men vi er langt fra de 5 og 6 stjerne som sæson 1 og 2 fik.

Spread the love

Anders

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.