MovSer

All about movies and series

Blunt talk Blunt talk
Der bliver både suttet på transeksuelle bryster, sniffet en blanding af kokain og speed, kørt bil påvirket og afstraffelse med et håndklæde. Det er... Blunt talk

Der bliver både suttet på transeksuelle bryster, sniffet en blanding af kokain og speed, kørt bil påvirket og afstraffelse med et håndklæde. Det er bare noget af det, der sker i en ny komedie serie med Patrick Stewart i hovedrollen. Hans karakter Walter Blunt er en excentriske, narcissistisk tv-vært med mange personlige issues, den ene værre end den anden.

Dette er første afsnit og selv om den har sine mangler, så leverer den faktisk for undertegnet ret god underholdning. Der er masser af potentiale og selv om de andre karakterer endnu ikke får mulighed for at tage ordentlig del i afsnittet, så er der antegn til noget der kan blive et hit, hvis de dog formår at gøre de andre karakterer spændende og relevante. Husk der er masser af spoilers, så vil du ikke vide hvad der sker i afsnittet, ja hop bare ned til konklusionen.

blunttalk2

Plot: Tv-vært med MANGE diagnoser
Vi møder første gang Walter Blunt, hvor han sidder og drikker på en hyggelig lille lounge. hvor han er i gang med at fortælle historier til bartenderen, om bl.a Hertugen of Windsor og Jimmy Donahue som ved en ”fejl” kommer til at skære nosserne af en soldat. Det står allerede her klart at Walter er fuld og da han beslutter sig for at køre hjem, spørger lounge musikeren om han ikke bør ringe efter en taxa, hvortil Walter affejer ham, for det er ikke et problem, da han jo er tv værten Walter Blunt. Vi ser så Walter kører afsted i sin vintage Jaguar.

Det er på vej hjem, at han stopper op, da han ser en kvinde i nød og ruller vinduet ned for at høre om hun er okay. Det er hun og beruset som han er, spørger han hende, om hun er en Lady of the night og det er hun. Hun beder ham om at køre et andet sted hen, hvor de kan være i fred, hvor hun fortæller hun altså er en transseksuel. Dette virker ikke afskrækkende for Walter, for han er kun interesseret i at sutte på hendes bryster og ja Walter har mange issues, det ene er, at han har moder issues og kraftig brug for trøst.

Desværre lige da han går ned for at sutte på hendes bryster, ankommer politiet. Det hele ender ud i en kaotisk anholdelse, hvor det også viser sig at hans man slave Harry, har ligget dybt påvirket på bagsædet i al den tid, lige op til anholdelsen. Desværre under anholdelsen vil Walter forsvare den unge ”kvinde” og i tumulten kommer til at gøre skade på den ene betjents nosser, alt imens en masse tv stationer filmer hele postyret. Man kan egentlig nemt regne ud, hvad der skal til at ske i de fleste scener. Dette gør dog ikke noget, for det er timingen som er afgørende her og den er helt rigtig hver gang.

blunttalk4

Alt dette resultere i at han er ved at miste sit job igennem mange år som tv-vært. Men inden han skal stå skoleret for chefen for tv selskabet, ja så skal hans man slave Harry lige afstraffe Walter med et håndklæde, så han kan være frisk inden fyringen. Han får dog en chance for et sidste show, da han lover at give sin vintage Jaguar til tv selskabets chef og lade en psykiater undersøge ham.

Han skal nu sammen med hans redaktion, der er sammensat af nogle karakterer vi desværre ikke helt får så meget indblik i, finde ud af hvordan han kan redde sin ære og ikke mindst sit job. Walter beslutter, at han vil undskylde sin opførsel på tv, i et interview med, ja med sig selv. Men inden han kan gå i gang, skal han undersøges af psykiateren. Desværre har han så mange tømmermænd, at han er nød til at søge hjælp af en fra redaktionen ved navn Jim, som er et omvandrende apotek. Jim får afleveret en del piller der skal give sig ud for at være uppers.

Det viser sig dog under konsultationen med psykiateren, at det var sove piller, så han falder i søvn og vågner først igen kort inden hans skal optage sine spørgsmål til sig selv. Da han har optaget dem, skal Walter og hans man slave dog lige sniffe flere baner sammen, så han kan lave sit interview med sig selv og hvilket interview det bliver. For han kollapser da han lige har afleveret sin brandtale. Det er i sidste del af afsnittet, at man virkelig får set hvilke mentale problemer Walter har og man får hurtigt en fornemmelse af, at der ikke er noget er skørt nok eller unormalt for ham. Hvilket er utrolig forfriskende, i en tid med mange serier der gerne vil være lidt for lange og lidt for alvorlige.

BLUNT TALK 2015

Karaktererene får vi kun lige sniffet til
Det er selvfølgelig Walter Blunt, der er omdrejningspunktet. Omkring sig har han sin man slave Harry (Adrian Scarborough), der også har været med i falklands krigene med Walter og som siden er blevet hans man slave. Karakteren Harry fungerer ganske glimrende til Walter Blunt og kemien imellem dem er glimrende.

Derudover er der hans redaktion, de fylder desværre ikke ret meget i afsnittet, vi sniffer kun lige overfladen af de andre karakterer, for Walter blunt fylder rigtig meget. Hans redaktion tæller bl.a. Rosalie (Jacki Weaver) en ældre kvinde, han bl.a. bruger til at ligge i ske med, når han får brug en ”mor” til at trøste ham. Dertil kommer Jim (Timm Sharp) der virker til, lige som alle andre, at have en del personlige problemer at kæmpe med. Jim har i hvert fald et pille problem, om end han selv mener han har styr på det. Karakterene har ikke haft mulighed for at udvikle sig og da det kun er første afsnit, er det stadigvæk lidt svært at bedømme dette. Dog er der masser af muligheder i mange af de forskellige karakterer.

Konklusion: Stort potentiale, men bliver det udnyttet?
Hvad man synes er god humor, det kan spænde vidt alt efter hvem man er. Jeg kan dog sige, tænker du på Seth MacFarlane, skaberen af Family Guy, The Cleveland show og American Dad. Ja, så har du en god retningslinje for, om dette er noget for dig.

Spørgsmålet er om serien Walter Blunt kan ramme bredt nok til at blive et gigantisk hit, ja det tvivler jeg desværre lidt på. Men en god dedikeret fanskare kan serien sagtens få, for måske har den ikke det brede appeal, til gengæld har serien noget charme og en humor der uden tvivl vil tiltale nogle, inklusiv undertegnet.

Jeg synes afsnit 1 var ganske glimrende og der er ingen tvivl om at Patrick Stewart har et anseeligt talent som komiker, hans timing er fortrinlig og humoren virker for det meste velskrevet. Desværre er serien nød til at få mere liv i de andre karakterer, for omend Walter Blunt er rigtig god, så kan han ikke fylde et helt afsnit selv. Der mangler altså en del på den front og hvis serien skal udleve sit potentiale, så skal de andre træde i karakter.

Jeg er positiv stemt og lander på

Serien kan ses eksklusivt på Viaplay

Spread the love

John Slater

Ejer og chefredaktør på TheMovSer - Med en livslang fascination af den finurlige verden man kalder Hollywood. Efter mange år som filmanmelder/tv-vært og filmredaktør på Pixel.tv, (som du klart bør tjekket ud, hvis du elsker gear og spil), Så var mit ønske om at skabe et nyhedsmedie, der skaber glæde for branchen, og hvor den gode tone og sociale profil er intakt, blevet så stor at nu skulle chancen tages. Jeg har en stor kærlighed for tyske film og meget gerne film fra 20'erne og frem til 50'erne. - Men elsker også en god popcorn film eller film der tør at tage chancer og ikke mindst være anderledes end mainstream filmene

Indtil nu ingen kommentare

Be first to leave comment below.